Dr Frans Wesling

Over mezelf
 
In 1982 behaalde ik met grootste onderscheiding mijn diploma aan de UA (Universiteit Antwerpen). Sinds 1987 ben ik erkend gynaecoloog, gespecialiseerd in algemene gynaecologie en verloskunde, menopauze en bekkenbodemchirurgie.
 
Gedurende mijn 30-jarige carrière begon ik me steeds meer te interesseren in de menopauze – en het effect hiervan op de verschillende aspecten van het leven van de vrouw. Ik merkte namelijk tijdens mijn consultaties dat vrouwen nog steeds te weinig informatie hebben en dat er nog steeds teveel misverstanden bestaan over dit natuurlijk fenomeen waarmee elke vrouw op termijn geconfronteerd zal worden.
 
Daarom besloot ik me meer in te zetten voor deze vrouwen, en ervoor te zorgen dat ze met een gerust gevoel deze periode in hun leven kunnen doormaken. Sinds 2015 ben ik geaccrediteerd lid van de North American Menopause Society (NAMS).
 
Ik ben staflid van de dienst Gynaecologie en Verloskunde van het ZNA Middelheim in Antwerpen en mijn privé praktijk bevindt zich in Hoboken (Antwerpen).
 
MAAK EEN AFSRAAK (button: als je er op klikt ga je naar ‘contact’)

Over deze website
 
De menopauze is een belangrijk moment in het leven van elke vrouw. Het is het moment waarop ze samen met haar behandelende arts een evaluatie kan maken van haar gezondheid (en de gezondheidsrisico’s die zich eventueel presenteren) en een individueel aangepaste behandeling voor haar risico’s en klachten kan bespreken.
 
Deze website is bedoeld voor vrouwen die met vragen zitten over de menopauze. Hoewel er veel te vinden is in de media en op het Internet, blijk toch dat deze informatie vaak niet overeenstemt met de laatste gegevens in de literatuur.
 
Na de publicatie van de studie van de Women’s Health Initiative (WHI) in 2002, ontstond er  bijvoorbeeld een ware angstpsychose over het gebruik van hormonen in de menopauze. Hierdoor zijn er wereldwijd miljoenen vrouwen vaak nodeloos gestopt met een behandeling waar ze zich eigenlijk goed bij voelden.
Gelukkig is de wetenschap geëvolueerd en is men er achter gekomen dat het beter is het kind niet met het badwater weg te gooien. Maar het is net om zulke misverstanden uit de wereld te helpen dat deze website is opgericht.
 
De informatie op deze site is up to date en komt overeen met de informatie op de website van de North American Menopause Society (NAMS). (menopause.org)