Dr Frans Wesling

Menopauze: het begin van een nieuwe fase in uw leven.

Hoewel menopauze iets heel normaals is in het leven van de vrouw, de manier waarop men dit beleeft verschilt van vrouw tot vrouw. Voor iedere vrouw geldt dat het de start kan zijn een nieuwe periode in haar leven met met mogenlijkheden en vrijheden die er voordien misschien niet waren.
De manier waarop de maatschappij kijkt naar het ouderworden is veranderd. 50 is het nieuwe 30...en met de toenemende kennis over het ouder worden en seksualiteit maakt dat het idee van vroeger, dat na de menopauze seksualiteit nooit meer is zoals het was, voorbij gestreefd is. 
Als je je lichaam en de emotionele band met je partner gezond houdt, kun je tot op hoge leeftijd een bevredigende seksuele relatie hebben. Als er hier en daar een moment komt dat er zich een probleem aandient, atrofie van de vagina of een erectie probleem, weet dan dat er behandelingen bestaan.

En als je op dit moment in je leven niet echt in vorm bent, grijp deze periode dan aan om te werken aan een gezondere voeding, gewicht, fysieke conditie. Stop met roken, beweeg meer, neem tijd voor je zelf, start met Yoga of Mindfulness. Je zult je beter gaan voelen, je gezondheid verbetert, je relatie verbetert en je seksleven verbetert.   

Keer terug naar overzicht