Dr Frans Wesling

Seks speeltjes

Vibrators en dildo’s kunnen soms helpen bij opwinding en orgasme prolblemen.
Ze verbeteren de doorbloeding van de vagina en kunnen jou en je partner helpen te ontdekken wat je prettig vind. Als er geen partner is houdt het de vagina soepel en elastisch.    Vibrators en dildo's zijn er in allerlei maten, vormen en kleuren. Dergelijke zaken zijn gemakkelijk te bestellen via het internet.

Er bestaat ook een vacuum pompje met een kapje voor over de clitoris, onder de merknaam Eros-CTD. Het verhoogt de doorbloeding van de clitoris en moet gebruikt worden bij het voorspel.

Vaginale dilatatoren bestaan in plastiek of een rubberachtig sillconen, in toenemende omvang en dienen voor het langzaam dilateren of oprekken van de vagina. Dit is vooral aangewezen bij vrouwen met vaginisme (het opspannen van de spieren rond de vagina zodat penetratie onmogelijk is).
 
Ze  beginnen met de dunste en brengen die voorzichtig in en moeten zich dan leren ontspannen. Op deze manier krijgt de vrouw opnieuw controle over de spieren rond haar vagina.
 
Voor vaginale stenose breng je die dilatator in die net geen pijn doet, en je laat die 5 à 10 minuten per dag zitten en langzaam aan neem je een volgende dilatator die iets breder is. Om comfortabel te zijn kun je best diateren tot iets voorbij de dikte van de penis van je partner. Als je regelmatig vrijt zul je de dilatatoren misschien niet meer nodig hebben, maar als je minder dan 1 maal per week seks met penetratie hebt is het best om in de tussen tijd de dilatator te gebruiken om het bereikte resultaat niet te verliezen.( zie ook bv: www.uzgent.be/nl/home/Lists/.../vaginale-dilatatie.pdf)
 

Keer terug naar overzicht