Dr Frans Wesling

Hou het spannend, speels en spontaan.

 
Intimiteit en sex heeft veel te maken met een gevoel van speciaal te zijn. Het is dus niet abnormaal dat bij een langdurige relatie waar seks soms een routine wordt, dat het vlammetje dreigt uit te gaan. Wat ook je probleem is, seksueel of menopauze-gebonden, wat volgt is zonder meer nuttig om je relatie in het algemeen en je seksuele relatie gezond, actief en bevredigend te houden.
 
Maak in je agenda regelmatig een avond vrij voor een afspraak met je partner. Eens per week of eens per maand afhankelijk van je werkschema of andere verplichtingen. En hou je aan die afspraak! De focus ligt op samen iets doen, op intimiteit, niet noodzakelijk op seks, alhoewel dat er misschien wel van kan komen.
Ga samen eens een paar dagen weg. Je hebt meer tijd voor elkaar, je kunt eens uitslapen en samen ontbijten. Er is meer tijd voor seks en om elkaar opnieuw te ontdekken.
Wees speels probeer misschien eens een speeltje uit een sexshop, doe het eens anders of op een andere plaats in huis of daar buiten. Dat kan het spannend maken en tegelijkertijd opwindend.
 
Probeer eens een erotische verassing. Doe de deur open enkel gekleed in…….laat je fantasie eens los.
Focus op al je gevoel, een zijde badjas, het zachte licht van kaarsen en tee lichtjes, wierook staafjes, de geur van het houd in de openhaard, zachte romantische muziek, een gals rode wijn (maar niet te veel).
Het zal je in de juiste sfeer brengen en het zal je gemakkelijker opgewonden maken.
 
Wees romantisch en speels, kietel en knuffel en lach en realiseer je, dat seks eigenlijk een spel is dat je met elkaar speelt als uitdrukking van je affectie en liefde voor elkaar. 
 

Keer terug naar overzicht